Elżbieta Brodziak, prowadząca zajęcia terapeutyczne pn. „Ciasta i ciasteczka”, organizowała słodki czas dla nastolatków. Każdy dzień ferii rozpoczynał się fantastycznie, bo zabawa była naprawdę super. "Ciasteczkowy zawrót głowy" kusił zapachami nie tylko miłośników wypieków, ale i wspólnej konsumpcji.
Warto byłoby jeszcze wspomnieć, iż zainteresowania kulinarne mają ogromne znaczenie dla rozwoju uczniów, chociażby ze względu na ich aspekt poznawczy i zabarwienie emocjonalne. Mają również wpływ na zachowanie, sposób spędzania wolnego czasu. Zajęcia kulinarne zwykle wymagają podziału ról w czasie przygotowywania posiłków. Uczeń mógł więc współdziałać zgodnie z innymi, wspólnie angażować się w daną pracę.
Pieczenie to nie tylko praca. To także jedna z form ekspresji. Dlatego też pozwoliliśmy uczniom na „rozwijanie skrzydeł” w kuchni, by mogli pracować odważnie i z przyjemnością.
Materiał nadesłany przez Gimnazjum nr 3 w Malborku
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?