Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Hummus do przygotowania w domu

abcZdrowie.pl
archiwum
Wegańska pasta z ciecierzycy, czyli hummus, jest ostatnio bardzo popularnym dodatkiem do kanapek. Zobacz, jak przyrządzić ją w domu.

Pasta hummus to prosta w przygotowaniu przekąska, stosowana np. jako smarowidło do kanapek. Aby przygotować domowy hummus, należy zrumienić kilka łyżek sezamu, a po ostygnięciu zmiksować go i dodać oliwy. Składniki, których potrzebujemy do przyrządzenia hummusu, to: 200 g ciecierzycy, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, 100 ml pasty tahini, 1 łyżeczka zmielonego kminku, sól, 1 łyżka wody, 2 łyżki (lub więcej) soku z cytryny. Ciecierzycę należy przepłukać i odcedzić, a do niej dodać resztę składników i zmiksować na purée, a potem doprawić do smaku przyprawami.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Wsparcie redakcyjne od:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kiełbaski zapiekane w cieście

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto