Podczas dorocznego przedświątecznego spotkania (w środę, 20 marca) na stołach znalazło się 40 potraw. Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody, ale organizatorzy postanowili szczególnie uhonorować wykonawców najsmaczniejszych i najpiękniejszych ciast i dań za ich kunszt kulinarny.
W konkursie na „Smak Wielkanocny 2013” pierwsze miejsce za tort "Koszyczek wielkanocny" otrzymała Anna Wolak. Druga nagroda trafiła do Patryka Terpiłowskiego za ptasie mleczko, a trzecia - do Stowarzyszenia Miłośników Nowego Stawu za nalewkę „Żuławska Fantazja jajeczna”.
W konkursie na „Wygląd potrawy” także zwyciężyła Anna Wolak i jej "Koszyczek wielkanocny". Drugie miejsce zajęła też Anna Wolak, ale to już zupełnie inna pani (zbieżność imion i nazwisk), za tort "Zając wielkanocny". Jurorom spodobał się także tort wielkanocny Urszuli Wojtysiak (również 2 miejsce) i wspomniana nalewka Stowarzyszenia Miłośników Nowego Stawu (3 miejsce).
„Żuławska Fantazja jajeczna” zrobiła furorę wśród uczestników festiwalu smaku. SMNS otrzymało za nią nagrodę publiczności.
Młodzi często pracują latem. Głównie bez umowy
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?