To kolejne zajęcia mające podwyższać kwalifikacje uczniów szkół ponadgimnazjalnych w ramach unijnego projektu "Zostań zawodowcem", na który samorząd powiatu malborskiego pozyskał dofinansowanie z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020.
- Carving to dekoracyjne rzeźbienie w owocach i warzywach, a ojczyzną dekorowania potraw i finezyjnie rzeźbionych owoców i warzyw są kraje azjatyckie, takie jak Chiny czy Tajlandia. Do Europy carving trafił niedawno dzięki rozwijającej się turystyce i podróżom został „przywieziony” i rozpropagowany w różnych krajach, a także zawitał do Polski - informuje ZSP 3 w Malborku.
Uczniowie klas gastronomicznych "trójki" pod okiem Grzegorza Gniecha nauczyli się, jak przygotować dekoracje z owoców i warzyw, by stanowiły wspaniałą ozdobę bufetu lub bankietu.
Zobacz też: Święto 22 Bazy Lotnictwa Taktycznego w Malborku
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?