Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotowanie pychotki zacznij od zagniecenia kruchego...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Pychotka na dużą blachę. Przepis na wyjątkowy rarytas na święta i nie tylko. Fenomenalne ciasto z kremem, bezą i powidłami śliwkowymi

Ciasto pychotka. Krok 1.

Przygotowanie pychotki zacznij od zagniecenia kruchego ciasta: mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, cukier i proszek do pieczenia. Całość szybko zagnieć rękami w zwarte ciasto, owiń folią spożywczą i schowaj do lodówki na minimum 30 minut.

Zobacz również

Klimkówka. Dobry adres na spędzenie ostatnich godzin majowego weekendu

Klimkówka. Dobry adres na spędzenie ostatnich godzin majowego weekendu

Lewandowski świętuje urodziny. "Jesteśmy z Ciebie tacy dumni"

Lewandowski świętuje urodziny. "Jesteśmy z Ciebie tacy dumni"

Polecamy

Nowy Staw wciąż bez apteki. Gmina chce wynająć swój lokal użytkowy

Nowy Staw wciąż bez apteki. Gmina chce wynająć swój lokal użytkowy

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie