MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny...
fot. monicore/Pixabay

Jakie warzywa jeść jesienią i zimą? Nie wszystkie są w tym czasie tak samo zdrowe. Nie zapominaj o mrożonkach i kiszonkach

Cebula i czosnek nie tylko na odporność

Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny pojawić się w naszym jesienno-zimowym menu. To naturalne antybiotyki, po które warto sięgać nie tylko podczas choroby, ale po to, aby się przed nią uchronić. Czosnek dzięki zawartości aromatycznych związków siarki działa przeciwdrobnoustrojowo, jednocześnie wspomaga mikroflorę jelitową podnosząc naszą odporność. Wpływa także pozytywnie na układ krążenia. Z kolei cebula polecana jest jako pomoc przy obniżonej odporności, rozrzedzaniu wydzieliny zalegającej w oskrzelach oraz obniżaniu złego cholesterolu.

Zobacz również

Reprezentacja 22 BLT mistrzem 1 Skrzydła Lotnictwa Taktycznego w tenisie ziemnym

NOWE
Reprezentacja 22 BLT mistrzem 1 Skrzydła Lotnictwa Taktycznego w tenisie ziemnym

Wypadek śmigłowca w Tatrach. Maszyna rozbiła się pod Rysami

Wypadek śmigłowca w Tatrach. Maszyna rozbiła się pod Rysami

Polecamy

Przegląd tygodnia od 19.05 w Malborku

Przegląd tygodnia od 19.05 w Malborku

Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty

TYLKO U NAS
Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty

Ciepłe koło Gniewu. Szczątki wojownika z bitwy polsko-szwedzkiej w 1626 roku

Ciepłe koło Gniewu. Szczątki wojownika z bitwy polsko-szwedzkiej w 1626 roku