Uczniowie pierwszej i drugiej klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych "trójki" dwa dni na targach zapamiętają z niezwykłej dynamiki dzięki licznym zwiedzającym, którzy przyjechali, by zapoznać się z najnowszymi rozwiązaniami dla lokali gastronomicznych i obiektów noclegowych, a także wydarzeniom, które towarzyszyły ekspozycji.
Sercem targów była strefa kulinarna, gdzie odbywał się 18. finał Kulinarnego Pucharu Polski. Wyniki konkursu ogłoszono podczas uroczystej gali, która odbyła się w Sali Ziemi na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Uczniowie wzięli udział w szkoleniu „Zasady przeprowadzenia cuppingu w teorii i praktyce", na którym poznali zasady zaparzania kawy oraz... siorbania naparu kawowego. Zainteresowaniem gości targowych cieszyły się również spotkania na temat budowania marki w gastronomii, tej własnej, jak i restauracji. Ekspertki z agencji marketingowej zdradziły wskazówki, które pozwolą szefom kuchni i restauratorom zrozumieć zasady tworzenia silnych brandów i ich skutecznego wykorzystywania.
Tegoroczną edycję targów odwiedzili również mistrzowie smaku niemalże z całej Polski, wyłonieni w plebiscycie organizowanym przez Polska Press Grupę. Uroczyste wręczenie nagród miało miejsce na scenie targowej.
Ostatni dzień zakończony został mocnym akcentem hotelarskim.** Na Międzynarodowe Targi Poznańskie przyjechało ponad 1000 hotelarzy, aby wziąć udział w piątej edycji
**
Tego dnia poznaliśmy także mistrzów carvingu w ramach konkursu organizowanego przez Carving-Gniech, firmę bliską sercu uczniów klas gastronomicznych ZSP 3, która to właśnie szkoliła ich w tej dziedzinie w "trójce".
Artykuł nadesłany przez ZSP 3 Malbork
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?