Warsztaty „Chleb na wypasie” poprowadzi Eugeniusz Pytel, mistrz piekarniczy z trzydziestoletnim stażem. Ma więc całe mnóstwo tajników do przekazania.
- Podczas warsztatów każdy będzie miał swoje stanowisko wraz z narzędziami potrzebnymi do wyrobu ciasta na chleb i bułki. Z naszego spotkania wyjdziesz nie tylko z wiedzą, ale też z pieczywem wypiekanym w tradycyjnym piecu i z pełnym brzuchem – informują właściciele Dawnej Wozowni.
Takie warsztaty odbywały się już wcześniej i cieszyły się zainteresowaniem. Eugeniusz Pytel przekazał wtedy ogrom wartościowej wiedzy. Uczestnicy wypiekali chleb w wersji podstawowej i drożdżówki. Mistrz piekarniczy brał też udział w ubiegłorocznych dożynkach i wypiekaniu chleba w Dawnej Wozowni.
Najbliższe warsztaty odbędą się 1 października o godz. 16 przy ulicy Polnej 2 w Miłoradzu. Osoby, które chcą uczestniczyć, mogą zgłaszać się, dzwoniąc pod numer tel. 665 323 430. Koszt od osoby wynosi 100 zł. Dla członków stowarzyszenia Dawna Wozownia zniżka – 80 zł osoby. Spotkanie potrwa 3-4 godziny.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?