Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Miłoradz. Jak piecze się chleb? Tego najlepiej uczyć się od mistrza piekarnicznego. Warsztaty w Dawnej Wozowni

Radosław Konczyński
Radosław Konczyński
Made by Purz/Anita Purzycka
Dawna Wozownia w Miłoradzu zaprasza na warsztaty pieczenia chleba, które odbędą się 1 października.

Warsztaty „Chleb na wypasie” poprowadzi Eugeniusz Pytel, mistrz piekarniczy z trzydziestoletnim stażem. Ma więc całe mnóstwo tajników do przekazania.

- Podczas warsztatów każdy będzie miał swoje stanowisko wraz z narzędziami potrzebnymi do wyrobu ciasta na chleb i bułki. Z naszego spotkania wyjdziesz nie tylko z wiedzą, ale też z pieczywem wypiekanym w tradycyjnym piecu i z pełnym brzuchem – informują właściciele Dawnej Wozowni.

Takie warsztaty odbywały się już wcześniej i cieszyły się zainteresowaniem. Eugeniusz Pytel przekazał wtedy ogrom wartościowej wiedzy. Uczestnicy wypiekali chleb w wersji podstawowej i drożdżówki. Mistrz piekarniczy brał też udział w ubiegłorocznych dożynkach i wypiekaniu chleba w Dawnej Wozowni.

Najbliższe warsztaty odbędą się 1 października o godz. 16 przy ulicy Polnej 2 w Miłoradzu. Osoby, które chcą uczestniczyć, mogą zgłaszać się, dzwoniąc pod numer tel. 665 323 430. Koszt od osoby wynosi 100 zł. Dla członków stowarzyszenia Dawna Wozownia zniżka – 80 zł osoby. Spotkanie potrwa 3-4 godziny.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na malbork.naszemiasto.pl Nasze Miasto