reklama

Netflix wprowadza zmiany i zapowiada koniec współdzielenia konta. Nie udostępnisz swojego hasła. Wzrośnie też cena konta

Pola LewickaZaktualizowano 
Netflix zapowiada zmiany zasad. Nie udostępnisz już hasła rodzinie lub znajomym? Podsumowanie kwartału wykazało, że są one konieczne ze względów finansowych. Dotychczas koszt jednego konta można było rozdzielić na kilka osób, przez co korzystanie z platformy na wielu urządzeniach nie wydawało się drogie. Nie było zapisu w regulaminie, który zabraniałby takiej praktyki. Netflix zapowiada, że wkrótce udostępnianie hasła do konta stanie się niemożliwe. Kiedy zostaną wprowadzone? Jakie zmiany wprowadzi jeszcze Netflix?

Netflix and chill?

Netflix to wygodna aplikacja, która dostarcza światowej klasy produkcje prosto do naszego domu. Jednak to, co dobre, szybko się kończy i platforma zapowiada zmiany. Użytkownicy wykorzystywali możliwość udostępniania hasła, dzięki czemu opłata za jedno konto dzielona była na 4 albo 5 osób. Firma odnotowuje straty i zapowiada, że ma już pomysł na zwiększenie przychodu.

Netflix to platforma internetowa, dzięki której możemy oglądać ulubione filmy i seriale na różnych urządzeniach - telefonie, laptopie czy telewizorze lub tablecie. Wykupując abonament mamy dostęp do zarówno najnowszych produkcji, jak też wielu popularnych, już zapomnianych filmów.

Netflix będzie droższy? Wszystko przez udostępnianie hasła

Biorąc pod uwagę fakt, że do jednego konta przypisanych było kilka urządzeń, użytkownicy dzielili abonament na kilka osób i udostępniali swoje hasło. Netflix, który prócz udostępniania, zaczął sam produkować filmy i seriale, zapowiada ukrócenie tego procederu przez przypisanie hasła do konkretnego adresu IP. Oznacza to, że nie będzie możliwości rozłożenia opłaty abonamentowej na rodzinę i znajomych. Nie znamy konkretnej daty, od której zmiany zaczną obowiązywać, ale po przeanalizowaniu sytuacji finansowej Netflixa, możemy się tego wkrótce spodziewać.

Netflix zapowiada zmiany. Nie podzielisz się kontem ze znajomymi i rodziną

To nie pierwsze zmiany, jakie Netflix chce wcielać w życie. Kilka miesięcy temu ograniczono możliwość skorzystania z okresu bezpłatnego. Użytkownicy podawali różne numery kart płatniczych i do każdej z nich przypisywali konto, po czym po miesiącu próbnym rezygnowali z subskrypcji. Zakładając, że domownicy mogą mieć nawet 5 różnych kart płatniczych, to Netflix odnotowywał straty, gdy po bezpłatnym okresie do zakupienia stałego abonamentu jednak nie dochodziło.

POLECAMY NA STRONIE KOBIET:

Muzotok - AniKa Dąbrowska: "(...) z Roxy jesteśmy przyjaciółkami"

Wideo

Materiał oryginalny: Netflix wprowadza zmiany i zapowiada koniec współdzielenia konta. Nie udostępnisz swojego hasła. Wzrośnie też cena konta - Gdańsk Nasze Miasto

Komentarze 3

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

N
Niki

Mamy wspólne konto od 2 lat obejrzałem 2 filmy a w cda za darmo oglądam po 2 filmy co tydzień ........

G
Gość

Fake news. Netflix tylko zaczal monitorowac udostepnianie kont i wcale nie ma zamiaru ograniczac ich udostepniania. Raczej boi sie nadchodzacej konkurencji niz udostepniania hasla. a ponizej oswiadczenie w tej sprawie zarzadu netflixa.

"We continue to monitor it so we're looking at the situation and we'll see [whether there are] consumer-friendly ways to push on the edge of that but I think we've got no big plans to announce at this point in time of doing something differently there."

G
GMB

Haha to spadnie im ilość odbiorców dramatycznie w PL, niestety przeliczając na nasze zarobki to Netflix jest bardzo drogi dla jednej rodziny...

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3