Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Nieprawidłowości w bielskim WORD? Związkowcy składają zawiadomienie do prokuratury

Nieprawidłowości w bielskim WORD? Związkowcy składają zawiadomienie do prokuratury

Jest umowa na przebudowę Wolanowskiej w Radomiu i termin rozpoczęcia prac [ZDJĘCIA]

Jest umowa na przebudowę Wolanowskiej w Radomiu i termin rozpoczęcia prac [ZDJĘCIA]

Polecamy

Golisz tak nogi? Narażasz się na zapalenie mieszków włosowych

Golisz tak nogi? Narażasz się na zapalenie mieszków włosowych

Nie łykaj razem! Te suplementy diety lepiej przyjmować oddzielnie

Nie łykaj razem! Te suplementy diety lepiej przyjmować oddzielnie

Gorce bez tajemnic: Wszystko, co musisz wiedzieć przed wyprawą

Gorce bez tajemnic: Wszystko, co musisz wiedzieć przed wyprawą