Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Szukamy najlepszych Mistrzów Smaku w powiecie tczewskim! [ZDJĘCIA]

Krystyna Paszkowska
Adrianna Szyszka, kelnerka w Sapori Italiani w Tczewie

Pani Adrianna w Sapori Italiani w Tczewie pracuje jako kelnerka od 3 lat. Nie jest to jej stała praca. - Na razie jeszcze jestem studentką - mówi kelnerka. - W przyszłości będę miała tytuł inżyniera technologii chemicznej. 

Zapytana, jaki związek ma kierunek jej studiów z byciem kelnerką, stwierdziła z rozbrajającym uśmiechem: „Żaden, lubię chemię, studia na politechnice to zawsze jakiś prestiż, ale lubię też ludzi, lubię pracować z innymi. Lubię swoją pracę, chociaż w czasie roku szkolnego mogę być jedynie w weekendy. Dopiero w czasie wakacji jestem w restauracji przez cały czas. Mamy fajną, zgraną załogę. Dla mnie to żaden problem podać zamówione danie z uśmiechem na twarzy. Jeśli zdarzy się trudny klient, to staram się zrozumieć, że przecież każdy może czasem mieć gorszy dzień i rozładować napiętą sytuację uśmiechem, miłym słowem. To się sprawdza.” 
(kap)
Adrianna Szyszka, kelnerka w Sapori Italiani w Tczewie Pani Adrianna w Sapori Italiani w Tczewie pracuje jako kelnerka od 3 lat. Nie jest to jej stała praca. - Na razie jeszcze jestem studentką - mówi kelnerka. - W przyszłości będę miała tytuł inżyniera technologii chemicznej. Zapytana, jaki związek ma kierunek jej studiów z byciem kelnerką, stwierdziła z rozbrajającym uśmiechem: „Żaden, lubię chemię, studia na politechnice to zawsze jakiś prestiż, ale lubię też ludzi, lubię pracować z innymi. Lubię swoją pracę, chociaż w czasie roku szkolnego mogę być jedynie w weekendy. Dopiero w czasie wakacji jestem w restauracji przez cały czas. Mamy fajną, zgraną załogę. Dla mnie to żaden problem podać zamówione danie z uśmiechem na twarzy. Jeśli zdarzy się trudny klient, to staram się zrozumieć, że przecież każdy może czasem mieć gorszy dzień i rozładować napiętą sytuację uśmiechem, miłym słowem. To się sprawdza.” (kap) MATERIAŁY PRASOWE
Powiatowy etap Plebiscytu Mistrzowie Smaku drobnymi krokami zbliża się do końca. W poszczególnych kategoriach pierwsza piątka raczej się nie zmienia. Czy z tego grona wyłonieni zostaną zwycięzcy? To nie jest pewne. Wszystko zależy od Państwa głosów, a można je oddawać do 31 lipca do godz. 22.

Lato, przynajmniej na razie, nas za bardzo nie rozpieszcza. Kilka słonecznych dni i kolejne znowu „mokre”. Nawet gdy z nieba leci deszcz, to w restauracji, kawiarni, czy pizzerii możemy się nie tylko schronić, ale i spędzić miło czas. Chociaż lista kandydatów do prestiżowych tytułów już jest dość obszerna, to nadal można zgłaszać nowych. Jeżeli zadowoleni klienci zechcą zagłosować, to nawet nowo zgłoszony lokal może wygrać. A wystarczy wypełnić formularz zgłoszeniowy na naszym portalu internetowym pod adresem:

Mistrzowie Smaku

Jakby nie patrzeć pozostało jeszcze 11 dni do zamknięcia głosowania. W tym wydaniu ponownie prezentujemy aktualnych liderów. Nic nie jest jeszcze przesądzone. O tytuły zawalczą nie tylko tczewskie lokale gastronomiczne, ale i z gminy Gniew, wiejskiej Tczew i z Pelplina. Na razie trudno wyrokować, kto wygra. Wystarczy zmobilizowanie się gości do głosowania, a wynik może zaskoczyć każdego zaglądającego na stronę plebiscytu.

Jak zapewnia Bogusław Kaczmarek z „Dziennika Bałtyckiego”, udział w plebiscycie to dobra okazja, by wypromować swój lokal, niezależnie od tego, czy jest to duża restauracja czy niewielka pizzeria. - Już sam udział w naszym plebiscycie gwarantuje promocję o dużym zasięgu - podkreśla. - Przez prawie dwa miesiące, na łamach gazety i w internecie będziemy prezentować liderów rankingów, które będą na żywo aktualizowane w naszym serwisie.

Przypomnijmy, w pierwszym etapie plebiscytu, zostaną przyznane tytuły Kucharz Roku, Kelner Roku, Restauracja Roku, Bar/Jadłodajnia/Bistro Roku oraz Cukiernia/Kawiarnia Roku. Laureaci w każdej z tych kategorii, poza medalami i dyplomami, zdobędą także awans do wojewódzkiego finału. Ten wyłoni najlepszych na całym Pomorzu.

Wybieramy po raz piąty

Niezależnie od głosowania w miastach i powiatach, nagrody zostaną przyznane także w wojewódzkich kategoriach plebiscytu. Wyniki głosowania publiczności zdecydują, kto zdobędzie tytuł Barmana Roku. Lokale gastronomiczne zdobędą wyróżnienia w kategoriach: Lody Roku, Pizza Roku, Sushi Roku, Burger Roku oraz Kebab Roku. W plebiscycie zostaną też nagrodzeni producenci pieczywa, którzy powalczą o prestiżowy tytuł Piekarnia Roku.

To piąta edycja naszego plebiscytu pod patronatem marszałka woj. pomorskiego Mieczysława Struka. Tegoroczną edycję Mistrzów Smaku patronatem objęło także Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na tczew.naszemiasto.pl Nasze Miasto