Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Rybnik obchodził 233. rocznicę uchwalenia Konstytucji 3 Maja. W bazylice i na rynku

NOWE
Rybnik obchodził 233. rocznicę uchwalenia Konstytucji 3 Maja. W bazylice i na rynku

Nie żyje Edward Bielewicz, legenda Szczecineckiego Bractwa Kurkowego

Nie żyje Edward Bielewicz, legenda Szczecineckiego Bractwa Kurkowego

Polecamy

Amazonki z Bełchatowa zapraszają na bezpłatne warsztaty i spotkania

Amazonki z Bełchatowa zapraszają na bezpłatne warsztaty i spotkania

Uwaga! Nie ma już wolnych miejsc na parkingach przy szlaku do Morskiego Oka w Tatrach

Uwaga! Nie ma już wolnych miejsc na parkingach przy szlaku do Morskiego Oka w Tatrach

Śmiertelny wypadek pod Olkuszem. Zginął rowerzysta

Śmiertelny wypadek pod Olkuszem. Zginął rowerzysta