Efekty swoich kulinarnych zdolności przedstawią m.in. członkinie kół gospodyń wiejskich, przedstawiciele lokalnych restauracji, barów, osoby prywatne, uczniowie. Słowem: wszyscy, którzy lubią i potrafią gotować, a chcą się tym pochwalić przed szerszym gronem. Najlepsze potrawy wielkanocne, oparte na własnych lub dawnych recepturach związanych z kuchnią Żuław, zostaną nagrodzone.
Na stołach na pewno znajdą się dania mięsne, rybne, wegetariańskie, wypieki, desery owocowe oraz różnego rodzaju napoje i nalewki. Wszystko to będzie można degustować.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?