Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Bartosz Arłukowicz kandydatem KO do Parlamentu Europejskiego

NOWE
Bartosz Arłukowicz kandydatem KO do Parlamentu Europejskiego

Jak pojedzie linia 503? Mieszkańcy Górki Narodowej proponują zmianę

Jak pojedzie linia 503? Mieszkańcy Górki Narodowej proponują zmianę

Polecamy

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia

Jak pojedzie linia 503? Mieszkańcy Górki Narodowej proponują zmianę

Jak pojedzie linia 503? Mieszkańcy Górki Narodowej proponują zmianę

Czas na majówkę! Odkryj podróżnicze inspiracje

NOWE
Czas na majówkę! Odkryj podróżnicze inspiracje