Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Tak dopingowali kibice drużynę Rakowa Częstochowa podczas meczu z Górnikiem Zabrze

Tak dopingowali kibice drużynę Rakowa Częstochowa podczas meczu z Górnikiem Zabrze

W porażce z Motorem widzimy pozytywy, czyli oceniamy Stal Gorzów za mecz w Lublinie

W porażce z Motorem widzimy pozytywy, czyli oceniamy Stal Gorzów za mecz w Lublinie

Polecamy

Z TikToka zasięgasz kosmetycznych porad? Ekspertka ostrzega przed takimi zabiegami

Z TikToka zasięgasz kosmetycznych porad? Ekspertka ostrzega przed takimi zabiegami

Masz te dwa objawy? To znak, że pora na kolonoskopię. Śpiesz się, rak nie czeka

Masz te dwa objawy? To znak, że pora na kolonoskopię. Śpiesz się, rak nie czeka

Dyrektorom pozostało niewiele czasu! Chodzi o przekazanie informacji rodzicom

Dyrektorom pozostało niewiele czasu! Chodzi o przekazanie informacji rodzicom