Wykład i panel dyskusyjny zgromadził komplet 39 licencjonowanych pływaków MAL WOPR wraz z rodzicami. Sala konferencyjna Muzeum Miasta Malborka pękała w szwach. Szkolenie prowadzone w bardzo ciekawy i przystępny sposób zainteresowało nie tylko rodziców, ale również samych zawodników, którzy z pokorą przyznawali się do swoich „występków” przeciwko zdrowemu żywieniu. Pojawiły się więc przyznania do winy zjadania batoników, braku wody, izotoników podczas wysiłku czy niechęci do warzyw.
Rodzice z kolei zadawali rzeczowe pytania o konkretne formy przygotowania posiłków, ich liczby czy składu. Pan Artur wskazywał na istotę wykonywania badań kontrolnych, na znaczenie indywidualizacji sposobu odżywiania, na absolutną konieczność uzupełniania płynów.
Bardzo zaskakującą informacją uzyskaną podczas półtoragodzinnego szkolenia było odczarowanie poziomu cholesterolu w organizmie, którego tak wszyscy się boimy, a który okazuje się być tak ważny dla zdrowia. Bardzo duże zainteresowanie wykładem całej pływackiej rodziny MAL WOPR świadczy o trafności wyboru tematyki żywieniowej. Coraz wyższy poziom sportowy pływaków MAL WOPR wymusza bardzo racjonalne podejście do zmian nawyków żywieniowych. Mamy nadzieję, że wysłuchany wykład stanie się dla rodziców i zawodników MAL WOPR przyczynkiem do zastanowienia się zarówno nad formą, jak i jakością przyjmowanych posiłków.
Malborskie WOPR składa serdeczne podziękowania panu Arturowi Jankowiczowi Vita 90, za rzeczowy i interesujący wykład oraz okazaną życzliwość i profesjonalizm.
Artykuł nadesłany przez Iwonę Ciecholewską, trenerkę MAL WOPR
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?