„Szczęście na talerzu”. Propozycje kulinarne Karoliny Wiejak
To nie jest propozycja dla miłośników gotowania. Karolina Wiejak, autorka książki „Szczęście na talerzu”, chce przekonać, że kuchnia to miejsce dla każdego.
- Moja książka jest idealna zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w kuchni, jak i dla tych bardziej zaawansowanych, poszukujących nowych inspiracji kulinarnych, którymi z pewnością zaimponuje się swojej rodzinie i znajomym. Książka to zbiór moich ulubionych przepisów w stylu comfort food. Znajdują się tam dania, które utulą każdego po ciężkim dniu. Przepisy zostały napisane prostym i jasnym językiem, aby każdy mógł cieszyć się tymi pysznymi, a jednocześnie nieskomplikowanymi potrawami, bez spędzania połowy dnia w kuchni – podkreśla Karolina Wiejak.
Czy to możliwe? Będzie się można przekonać w środę (20 września) podczas spotkania autorskiego. Prócz promocji książki w planie jest również pokaz kulinarny.
Bo gotowanie to nie tylko przygotowanie posiłku.
- To tylko narzędzie, które tworzy niezapomniane chwile, integruje ludzi i przynosi radość, zarówno w beztroskich, jak i trudnych momentach życia – zachęca Wydawnictwo Zen z Malborka, w którym ukazała się książka „Szczęście na talerzu”.
Pasjonatka kuchni z Malborka przekonuje, że gotowanie pomaga w życiu
Karolinę Wiejak z Malborka poznaliśmy dzięki jej autorskiej restauracji Black Swan. Jest absolwentką gdańskiej Akademii Kulinarnej Fumenti. Swoją karierę zawodową rozpoczęła w sopockim Sheratonie. Sztuki kulinarnej uczyła się pod okiem najlepszych szefów kuchni oraz cukierników zarówno z Polski, jak i z zagranicy. Jest pasjonatką kuchni włoskiej, regularnie doszkalającą się u źródła.
Bierze udział w wielu festiwalach i imprezach tematycznych związanych z kuchnią. Organizuje pokazy kulinarne oraz warsztaty dla dzieci i dorosłych. Było o niej głośno, gdy do Malborka zaczęli przybywać pierwsi uchodźcy z Ukrainy. Pospieszyła wówczas do parafii na Piaskach, by przygotowywać posiłki.
Angażuje się w akcje charytatywne. Przygotowywała kolację, którą można było wylicytować podczas ostatniego finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
Jest pomysłodawczynią projektu społecznego „Szczęście na talerzu”, mającego na celu wsparcie i integrację osób w kryzysie psychicznym.
PRZECZYTAJ TEŻ: Burmistrz Malborka przygotuje kolację dla czterech osób. To jedna z aukcji przygotowanych na 31 Finał WOŚP
Ciasto salceson
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?