Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karolina Wiejak z Malborka zaprasza na promocję swojej książki "Szczęście na talerzu". W środę w Szkole Łacińskiej pokaże też, jak gotuje

Anna Szade
Anna Szade
Karolina Wiejak z Malborka prezentuje książkę "Szczęście na talerzu"
Karolina Wiejak z Malborka prezentuje książkę "Szczęście na talerzu" Facebook/BLACK SWAN by Karolina Wiejak
W środę (20 września) o godz. 17.30 odbędzie się premiera książki „Szczęście na talerzu” Karoliny Wiejak. W Szkole Łacińskiej na Starym Mieście będzie można nie tylko kupić ten zbiór wyjątkowych przepisów. Autorka planuje również pokaz kulinarny.

„Szczęście na talerzu”. Propozycje kulinarne Karoliny Wiejak

To nie jest propozycja dla miłośników gotowania. Karolina Wiejak, autorka książki „Szczęście na talerzu”, chce przekonać, że kuchnia to miejsce dla każdego.
- Moja książka jest idealna zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w kuchni, jak i dla tych bardziej zaawansowanych, poszukujących nowych inspiracji kulinarnych, którymi z pewnością zaimponuje się swojej rodzinie i znajomym. Książka to zbiór moich ulubionych przepisów w stylu comfort food. Znajdują się tam dania, które utulą każdego po ciężkim dniu. Przepisy zostały napisane prostym i jasnym językiem, aby każdy mógł cieszyć się tymi pysznymi, a jednocześnie nieskomplikowanymi potrawami, bez spędzania połowy dnia w kuchni – podkreśla Karolina Wiejak.

Czy to możliwe? Będzie się można przekonać w środę (20 września) podczas spotkania autorskiego. Prócz promocji książki w planie jest również pokaz kulinarny.
Bo gotowanie to nie tylko przygotowanie posiłku.
- To tylko narzędzie, które tworzy niezapomniane chwile, integruje ludzi i przynosi radość, zarówno w beztroskich, jak i trudnych momentach życia – zachęca Wydawnictwo Zen z Malborka, w którym ukazała się książka „Szczęście na talerzu”.

Pasjonatka kuchni z Malborka przekonuje, że gotowanie pomaga w życiu

Karolinę Wiejak z Malborka poznaliśmy dzięki jej autorskiej restauracji Black Swan. Jest absolwentką gdańskiej Akademii Kulinarnej Fumenti. Swoją karierę zawodową rozpoczęła w sopockim Sheratonie. Sztuki kulinarnej uczyła się pod okiem najlepszych szefów kuchni oraz cukierników zarówno z Polski, jak i z zagranicy. Jest pasjonatką kuchni włoskiej, regularnie doszkalającą się u źródła.

Bierze udział w wielu festiwalach i imprezach tematycznych związanych z kuchnią. Organizuje pokazy kulinarne oraz warsztaty dla dzieci i dorosłych. Było o niej głośno, gdy do Malborka zaczęli przybywać pierwsi uchodźcy z Ukrainy. Pospieszyła wówczas do parafii na Piaskach, by przygotowywać posiłki.

Angażuje się w akcje charytatywne. Przygotowywała kolację, którą można było wylicytować podczas ostatniego finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
Jest pomysłodawczynią projektu społecznego „Szczęście na talerzu”, mającego na celu wsparcie i integrację osób w kryzysie psychicznym.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na malbork.naszemiasto.pl Nasze Miasto