Już można wyobrazić sobie zapach świeżo wyjętego z pieca chleba, który będzie unosił się podczas warsztatów, które w Miłoradzu organizuje stowarzyszenie Dawna Wozownia na Żuławach. Tym razem będzie ekstra odsłona, bo zdobyte doświadczenia przydadzą się już podczas najbliższej Wielkanocy.
Zrobimy tradycyjny chlebek do żurku wielkanocnego. Upieczemy też mini chlebki do koszyczka na święconkę oraz kruche ciasteczka. O tajnikach tych wypieków będzie opowiadał Eugeniusz Pytel, mistrz piekarniczy z trzydziestoletnim stażem – zachęca Katarzyna Burchardt z Dawnej Wozowni.
ZOBACZ TEŻ: "Retro wieś" w Dawnej Wozowni pachnie świeżym chlebem. Piec z projektu już gotowy
Takie warsztaty odbywały się już wcześniej i cieszyły się zainteresowaniem. Eugeniusz Pytel przekazał wtedy ogrom wartościowej wiedzy.
Nie inaczej będzie w sobotę (18 marca). Warsztaty rozpoczną się o godz. 15 i potrwają 3-4 godziny. Każdy uczestnik będzie miał swoje stanowisko, wyposażone we wszystko, co potrzebne jest do wyrobu ciasta.
Z naszego spotkania wyjdzie się nie tylko z wiedzą, ale też z pieczywem wypiekanym w tradycyjnym piecu i z pełnym brzuchem – zaprasza Katarzyna Burchardt.
Warto skorzystać z zaproszenia. Lista uczestników szybko się zapełnia, a liczba miejsc jest ograniczona. Najlepiej od razu zadzwonić do organizatorów pod nr tel. 665 323 430.
Ciasto malinowe "Pianka"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?